Cégek részére

Foglalkozás egészségügy, más néven üzemorvosi vizsgálat

Az üzemorvosi vizsgálat munkavállalók számára történő biztosítását jogszabály írja elő a munkáltatóknak. Akkor is kötelező, ha csak egyetlen alkalmazott dolgozik a cégnél.

A munkavállalók kötelező és szükséges védelme

A Medina Egészségcentrum teljes körű foglalkozás egészségügyi szolgáltatást nyújt, akár egyszemélyes vállalkozások, akár több száz fős intézmények számára. 

Minden kategóriához (A; B; C; D) biztosítunk alkalmassági vizsgálatot, beleértve az egészségügyi kiskönyv kiállítását is.

Az üzemorvosi vizsgálatokat nagyobb létszám esetén telephelyre kiszállással is vállaljuk az egész ország területén.

Dolgozó emberek mennek az utcán

Mi a célja?

A foglalkozás egészségügyi vizsgálat segítségével ki tudjuk szűrni, hogy a munkavállaló számára jelent-e valamilyen egészségügyi kockázatot az adott munkakör betöltése.

A vizsgálat segít elkerülni, hogy a dolgozó munkájával balesetet okozzon, más embereket veszélyeztessen.

Miben tudunk segíteni?

Munkaköri alkalmassági vizsgálatok.

Foglalkozási betegségek kivizsgálása.

A munkavégzés egészségkárosító hatásainak vizsgálata.

Tanácsadás az egyéni védőeszközök használatához.

Közreműködünk a munkahelyi veszélyforrások feltérképezésében, a sürgős orvosi ellátás megszervezésében, az elsősegélynyújtók felkészítésében és a rehabilitációs tervek kidolgozásában.

A foglalkozás egészségügyi alapvizsgálatba beletartozik:

Alapos orvos
Egy orvos ír és egy sztetoszkóp egy laptopra van téve

Elvégezzük a képzésekhez szükséges alkalmassági vizsgálatokat, illetve kiegészítő alkalmassági vizsgálatokat is:

Az üzemorvosi vizsgálat díja:

vizsgálatfajták

Válasszon minket!

Kedvező árak
Nyomonkövethető nyilvántartás a vizsgálatokról
Költségként elszámolható vizsgálati díjak
Telephelyi kiszállás
Igény esetén elsősegély oktatás

Referenciáink

Kérjen ajánlatot

Ajánlatkérő űrlap

Ajánlatkérését követően kollégáink 24 órán belül felkeresik, hogy részletesen átbeszéljék az Ön igényeit és válaszoljunk minden kérdésére.

150 fő feletti csoport esetén, egyedi ajánlatot készítünk. Ebben az esetben is kérjük, töltse ki az ajánlatkérő űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy személyre szabott ajánlatunkról részletesen tájékoztathassuk.

  Szolgáltatás:

  Foglalkozás egészségügy / üzemorvos
  Létszám

  Válasszon a legördülő listából  Az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elolvastam és tudomásul vettem.

  Ezek még érdekelhetik:

  Szűrővizsgálatok cégek részére

  Szűrővizsgálatok cégek részére

  Bővebben

  Elsősegély oktatás

  Elsősegély oktatás

  Bővebben

  Maradt még kérdése?

  Az alábbiakban összegyűjtöttük a szolgáltatásainkkal kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

  Kattintson az egyes elemekre a válaszhoz.

  Amennyiben egy cégen belül 10 fő feletti létszám veszi igénybe szűrővizsgálatainkat, illetve hosszabb távú szerződés esetén, jelentős engedményeket biztosítunk. Vegye fel velünk ez ügyben a kapcsolatot. Írjon nekünk az info@medinacentrum.hu e-mail címre.

  Amennyiben egy cégen belül 10 fő feletti létszám veszi igénybe szűrővizsgálatainkat, kérésükre megszervezzük és kiváló szakemberekkel, professzionális eszközökkel telephelyükön végezzük el az üzemorvosi vizsgálatot.

  A munkáltató rendeli el saját megítélése szerint. Például akkor lehet rá szükség, ha a munkavállaló egészségi állapota jelentősen romlott, vagy többszöri alkalommal munkahelyi baleset, eszméletvesztés fordult elő nála, illetve, ha harminc napnál hosszabb ideig keresőképtelen volt, vagy egyéb okból fél évig nem dolgozott.

  Együttműködünk a munkavédelmi vezetővel, a meghatározott munkaköri kockázatok alapján, a veszélyforrásokat figyelembe véve határozzuk meg a szükséges vizsgálatokat.

  A munkavállalónak mi a kötelessége a foglalkozás egészségügyi vizsgálattal kapcsolatosan?
  A munkavállalónak meg kell jelennie az orvosi alkalmassági vizsgálaton a megadott időpontban. Amennyiben ezt elmulasztja, nem állhat munkába. A már aktív dolgozó akkor folytathatja a munkavégzést, ha túlesett a vizsgálaton és megkapta az alkalmassági igazolást.
  Megjegyzés: Keresőképtelen személy részére, illetve táppénz ideje alatt igazolás nem adható ki.

  1. TAJ-kártya
  2. személyi igazolvány
  3. amennyiben az adott munkakör betöltéséhez jogszabály írja elő: tüdőszűrő vizsgálat eredménye, egészségügyi kiskönyv, védőoltás könyv
  1. „A” foglalkozás-egészségügyi osztály:
   Ide tartoznak a legtöbb veszélyforrással járó munkakörben dolgozók: rákkeltő vagy sugárzó anyagokkal dolgozók, a vegyiparban, a bányászatnál, és a kohászatnál alkalmazott fizikai dolgozók, légi és vízi közlekedésben szakszolgálati vizsgához kötött munkakörben foglalkoztatottak, a vasúti közlekedés közvetlen lebonyolításában résztvevők, az állatkísérletes helyen vagy a korkedvezményre jogosító munkakörben alkalmazottak.
   Ide sorolandók azok is, akik az „A” kategóriát indokló munkakörnyezetben töltik munkaidejük több mint 50%-át.
  2. „B” foglalkozás-egészségügyi osztály:
   Az alábbi ágazatok fizikai munkát végző dolgozói: mezőgazdaság, vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, élelmiszerek és italok gyártása, dohánytermékek gyártása, bútorgyártás, építőipar, nyomdaipari termékek gyártása, ruházati termékek, textíliák gyártása, szőrmekikészítés és festés, bőrkikészítés, bőrtermékek és lábbelik gyártása, kőolajfeldolgozás és kokszgyártás, vegyi alapanyagok és termékek gyártása, gumi és műanyag termékek gyártása, nemfém ásványi termékek gyártása, nyersanyag visszanyerése hulladékból, szárazföldi és csővezetékes szállítás, vízi és légi szállítás, állategészségügyi tevékenység, egészségügyi és szociális ellátás.
   Ide sorolandók azok is, akik az „B” kategóriát indokló munkakörnyezetben töltik munkaidejük több mint 50%-át.
  3. „C” foglalkozás-egészségügyi osztály:
   Az „A” és „B” osztályba nem tartozó ágazatok fizikai munkavállalói tartoznak ide: ilyenek az ipari, szolgáltató, kutató és számítástechnikai ágazatok fizikai dolgozói.
   Ide sorolandók azok is, akik a „C” kategóriát indokló munkakörnyezetben töltik munkaidejük több mint 50%-át.
  4. „D” foglalkozás-egészségügyi osztály:
   Ide tartoznak a kutatási-szervezési, kulturális, oktatási és egyéb adminisztratív tevékenységet végző dolgozók és az „A”, „B” és „C” kategóriák nem fizikai munkaköreiben dolgozó, más osztályba nem besorolható munkavállalói.
  1. alkalmas;
  2. nem alkalmas;
  3. ideiglenes, határozott időre nem alkalmas.

  Amennyiben a munkavállaló nem ért egyet a döntéssel, kérheti a másodfokú orvosi alkalmassági vizsgálatot, melyhez a Beutalás másodfokú munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatra című nyomtatványt kell kitöltenie.