Gyógytorna

Önnek is szüksége van rehabilitációra? A gyógytorna egyedülálló módszer a mozgás szabadságának visszaszerzéséhez és megőrzéséhez. Személyre szabott gyógytorna gyakorlatokkal enyhíti a hátfájást, térdfájdalmat és nyakfájást, javítja a testtartást és erősíti az izmokat. Legyen szó rehabilitációról gerincsérv vagy térdműtét után, sérülés utáni felépülésről vagy preventív mozgásterápiáról, szakértő gyógytornászunk segít Önnek. Tegye meg az első lépést egy fájdalommentes, aktív élet felé. Kíváncsi rá, hogyan?

Olvasson tovább!

Hol veheti igénybe szolgáltatásunkat?

Újpest központjában, a Liszt Ferenc utca 6. szám alatt, a földszinten találja rendelőnket.

Megközelítése könnyű, a parkolás ingyenesen igénybe vehető, ami nehezen mozgó betegeinknek és kísérőinek nagy segítséget jelent.

Milyen problémák megoldására ajánljuk a gyógytornát?

Miben tud segíteni a gyógytornászunk?

A gyógytornászok az egészség láthatatlan hősei, akik szakértelmükkel és elhivatottságukkal segítenek visszanyerni és megőrizni a mozgás szabadságát. A legújabb módszereket és technikákat alkalmazzák, hogy pácienseik újra teljes életet élhessenek.

A Medina Egészségcentrum gyógytornásza Varju Liza, magasfokú szakképzettségével a fizikai egészségen túl a lelki jóllétet is igyekszik támogatni. Fő profilja a rehabilitáció, mely során bármilyen szakterületet érintő betegség vagy műtét utáni állapotból segít felépülni.

Liza szakképzettségét bizonyítja, hogy a gyógytorna közben használt kezelésekre több egyéb végzettsége is van:

 • Izomkontroll oktató: segít a pácienseknek megtanulni, hogyan irányítsák és erősítsék izmaikat a helyes mozgásminták és testtartás elérése érdekében. 
 • Gerinc trénerként segít a gerinc egészségének megőrzésében és helyreállításában célzott gyakorlatokkal és testtartásjavító technikákkal. 
 • Core-trénerként  törzsizmok erősítésére és stabilizálására irányuló gyakorlatokat vezet, segítve a testtartás javítását és a mindennapi mozgások hatékonyságát.
 • Kinezio tapasz szolgáltatást nyújt, mely csökkenti a fájdalmat és gyulladást, javítja a vérkeringést, támogatja az izmokat és ízületeket, valamint segíti a rehabilitációt.
 • Illetve amennyiben szüksége van rá, fascia lazító technikával enyhíti az izomfeszültséget, javítja a vérkeringést, növeli a mozgástartományt. Csökkenti a fájdalmat azáltal, hogy oldja a kötőszövetekben (fasciában) kialakult letapadásokat és feszültségeket.

Hogyan történik a kezelés?

állapotfelmérés-gyógytorna
Első alkalommal mozgásszervi állapotfelmérésen vehet részt, ahol Liza alaposan megvizsgálja Önt, és azonnal elkezdi a kezelést a fájdalom enyhítésére.

Az időpont egyeztetés után Liza egy személyre szabott és problémákra fókuszált gyógytornát tart Önnek 50 perces időtartamban. Ez az idő épp ideális arra, hogy izmait és fizikumát ne terhelje meg. Amennyiben a kezelés elnyerte a tetszését, akár 5 alkalmas bérletet is válthat.

Kezelés-gyógytorna
tanítás-gyógytorna
Liza otthon elvégezhető feladatokat is tanít Önnek.
Erre személyreszabott tervet is készít, amelyet hosszú távon követhet állapotának javítása, fenntartása érdekében. 

Áraink

Gyógytorna alkalmanként

16.000 Ft
 • Egyéni igényre szabott 50 perces gyógytorna során igyekszünk segíteni a problémájában.
 •  
 •  

5 alkalmas bérlet

85000
75.000 Ft
 • Ha több alkalommal is bizalmat szavaz nekünk, kedvezménnyel kedveskedünk.
 •  
 •  

Kinezio tapasz felhelyezése

4.000 Ft
 • Szakképzettséget igényelő technika, mely csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, javítja a vérkeringést, támogatja az izmokat és ízületeket.

Kiszállás Budapesten

3.500 Ft
 • Amennyiben igényt tart rá, Budapesten belül házhoz megyünk.
 •  
 •  

Maradt még kérdése?

Az alábbiakban összegyűjtöttük a gyógytornával kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket. 

Kattintson az egyes kérdésekre a válaszhoz!

Az első gyógytorna kezelésen résztvevők általában alapos megbeszélésen vesznek részt a terapeutával, aki feltérképezi az Ön állapotát és céljait, majd egyéni terápiás tervet állít össze.

A gyógytornára járás gyakorisága az Ön állapotától és a terápiás tervtől függ, általában heti egy-két alkalom ajánlott.

A gyógytorna foglalkozások 50 percig tartanak, ez az idő épp ideális arra, hogy izmait ne terhelje meg.

Az eredményeket általában néhány hét rendszeres gyógytorna után lehet észlelni, bár az időzítés változhat az egyéni körülményektől függően.

A kényelmes, laza, sportos ruházat és a kényelmes cipő viselése ajánlott a gyógytorna során.

Bár a gyógytorna során néha kellemetlenségek jelentkezhetnek, általában nem fájdalmas és a terapeuta mindig figyel rá, hogy kényelmes legyen a kezelés.

A gyógytorna segít az izmok és ízületek helyreállításában, a mozgásjavításban és a fájdalomcsillapításban a sérülés rehabilitációjának részeként.

A gyógytorna hatékony lehet krónikus fájdalmak, például hátfájás, nyakfájás és térdfájdalom kezelésére is.

Az első alkalomra érdemes hozni magával orvosi dokumentációkat, korábbi vizsgálatok eredményeit és kényelmes sportruházatot.

A gyógytorna gyakorlatokat otthon is végezheti a terapeuta utasításai szerint. Otthon végezhető feladatokkal személyreszabott tervet is készítünk Önnek.

A gyógytornászok általában rendelkeznek fizioterápiás vagy gyógytornász diplomával. Gyógytornászunk, Varjú Liza izomkontroll oktató, gerinc tréner, core-tréner, továbbá kinezio tapasz szolgáltatást nyújt, és fascia lazító technikákat alkalmaz. Fókuszterülete a rehabilitáció.

Bizonyos biztosítások fedezhetik a gyógytorna költségeit, de érdemes ellenőrizni a biztosítási feltételeket.

Javasoljuk, hogy személyes konzultáción vegyen részt, hogy állapotát megfelelően fel tudjuk mérni

 Igen. Leleteit kinyomtatva átadjuk és az EESZT-ben is rögzítjük. A laborleletet e-mailben küldjük ki az Ön által megadott címre.

Parkoló van, ami ingyenesen igénybe vehető. A rendelő a földszinten helyezkedik el, az utcáról 2 lépcsőfokon át lehet bejutni.