Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang vizsgálat egy teljesen fájdalom- és sugárzásmentes eljárás. Felnőttkorban évente legalább egyszer ajánlott, hogy ellenőriztesse hasi és kismedencei szerveit. Ennek segítségével időben felfedezhetőek a rejtett betegségek, elősegítve a mielőbbi és hatékonyabb kezelést

Gyors diagnózis képekben

Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével akár mozgás közben is képesek kép ábrázolására.

Az eljárás lényege, hogy a vizsgálófejből kisugárzott hanghullámokat a különböző szövetek különböző mértékben nyelik el, illetve verik vissza. Egyes kórfolyamatok megváltoztatják a szervek hangvisszaverő képességét és ezáltal kimutathatóvá válnak.

Az állami intézményekkel ellentétben, nálunk nincs hosszadalmas várakozási idő.

Foglaljon időpontot!

Ultrahang vizsgálat

Mi a vizsgálat célja?

Kiknek ajánljuk?

Hogyan zajlik mindez?

Ultrahang

1. lépés

Kiválasztja az Ultrahang vizsgálatot

Orvosaink

2. lépés

A megfelelő szakorvoshoz irányítjuk

Doktornő

3. lépés

Időpontfoglalás

Doktornő

4. lépés

A vizsgálat után átadjuk az eredményét

Áraink

Alsó végtagi doppler vizsgálat

22.000 Ft
  • A vizsgálat során a vénák állapotát vizsgáljuk, hogy van-e szűkület, illetve utal-e bármi az erekben, a véráramlás sebességében trombózisra.
  • A vizsgálat célja a mélyvénás trombózis kizárása.
  •  

Hasi- és kismedencei UH

22.000 Ft
  • A hasi ultrahang vizsgálat során a máj, az epehólyag, az epevezetékek, a hasnyálmirigy, a vesék és mellékvesék, a lép, a hasi nyirokcsomók, a hasi aorta, a húgyhólyag, a kismedencében elhelyezkedő női- és férfi nemi szervek (prosztata, méh, petefészkek) áttekintését végezzük.
  •  
  •  

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

20.000 Ft
  • A pajzsmirigy két lebenyének és a mellékpajzsmirigy vizsgálatának elengedhetetlen eszköze.
  • Segítségével jól láthatók a lebenyek szerkezete és mérete, a pajzsmirigyben esetlegesen jelen lévő göbök, ciszták, gyulladásos folyamatok.
  • A pajzsmirigy vizsgálat során a nyaki lágyrészeket, mirigyeket is vizsgáljuk, hogy van-e bármi kóros eltérés a szerkezetükben.
  •  

További ultrahang vizsgálatok és árak

Maradt még kérdése?

Az alábbiakban összegyűjtöttük a szolgáltatásainkkal kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Kattintson az egyes elemekre a válaszhoz.

Ultrahang vizsgálat során az eredmények azonnal elérhetőek.

A vizsgálatot egy helyen végezzük el.

Az ultrahang vizsgálatok időtartama 15-30 perc között változik a választott típustól függően.

Kérjük, hogy a kapott időpont előtt 5 perccel érkezzen, hogy időben el tudjuk végezni a szükséges betegfelvételt.

A hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat éhgyomorra történik, így minimum 6 órán át nem ehetünk előtte. Ennek oka, hogy étkezés után az epehólyag összehúzódik, így nem biztos, hogy megfelelően vizsgálható, a belekben pedig gázok képződnek, amiről az ultrahanghullámok visszaverődnek, így a gázzal telt belek mögötti területek láthatatlanná válnak. Ahhoz, hogy a kismedencei szervek a vizsgálat során jobban láthatóak legyenek, telt húgyhólyag szükséges. Cukorbeteg pácienseink kérjék ki szakorvosaink tanácsát, valamint az időpontkérésnél jelezzék betegségüket, hogy a legmegfelelőbb időpontot és étkezési tanácsokat tudjuk biztosítani számukra.

 

Hétfőtől péntekig 9:00 és 18:00 óra között és szombaton 9:00 és 15:00 óra között állunk rendelkezésére a +36-20/619-4413 telefonszámon.