whitepixel173170187976925

Amíg egészségesnek gondoljuk magunkat, addig legtöbben messziről elkerüljük az orvosokat. Ha változik az állapotunk, gyakran akkor azt gondoljuk, “ó, ez semmiség” , „majd meggyógyulok”, „majd megoldom magam”, vagy „úgyis fent van minden a neten”. Szerencsére már nem ismeretlen fogalom a prevenció, de a google és az internet túl kézenfekvően kínálja az információkhoz való hozzáférést. 

Ezért egyre több az önorvos, aki az internet adta lehetőségeket kihasználva diagnosztizálja saját magát, majd kezelésként meghatároz egy kamillakúrát vagy egy fájdalomcsillapítót.
De miért mindig csak eltüntetni akarjuk a tüneteket? Elnyomni gyógyszerrel a fejfájást? Miért nem járunk alaposabban utána?
Sokaktól halljuk a bűvös mondatot, hogy az egészség az első! De valamiért mégsem ezt látjuk a társadalmunkban, pedig egy évenkénti általános szűrésre mindenkinek szüksége lenne.

Ha mindent rendben találnak, akkor nyugodtan nézhetjük otthon a tévét vagy bújhatjuk a kedvenc weboldalunkat és fogyaszthatunk bármit, amit csak megkívánunk.
Ha viszont valami komolyabb eltérés mutatkozik egy laborvizsgálatkor vagy ultrahangszűrésen, akkor legalább még időben fény derülhet a problémára, mielőtt komolyabb károkat okozna.

Egy-egy szűréssel számos súlyos betegség megelőzhető, így például megakadályozhatjuk, hogy elveszítsük az összes hajunkat egy pajzsmirigy betegség miatt vagy megóvhatjuk a látásunkat, amely a rossz vércukor szint következtében károsodhatna.

Figyelj magadra, a tested jeleire és menj el legalább évente egyszer egy vérvételre, ultrahangvizsgálatra, rákszűrésre akkor is, ha úgy érzed, hogy minden rendben van!
Légy egészséges, légy boldog!

Érdekesnek találta?

Ossza meg ismerőseivel ezt a bejegyzést!