Menni vagy nem menni?

Valljuk be őszintén, orvoshoz menni nem jelent örömöt.
Sokkal szebb hétfő délelőttöt is el tudunk képzelni, mint a váróteremben való ücsörgést. Éppen ezért sajnos sokan messziről kerülik az orvosi rendelőket, gondolván, hogy „majd meggyógyulok”, „majd megoldom magam”, vagy „úgyis fent van minden a neten”.
Egyre több az önorvos, aki az internet adta lehetőségeket kihasználva diagnosztizálja saját magát, majd kezelésként meghatároz egy kamillakúrát vagy egy fájdalomcsillapítót.
De miért mindig csak eltüntetni akarjuk a tüneteket? Elnyomni gyógyszerrel a fejfájást? Miért nem járunk alaposabban utána?
Sokaktól halljuk a bűvös mondatot, hogy az egészség az első! De valamiért mégsem ezt látjuk a társadalmunkban, pedig egy évenkénti általános szűrésre mindenkinek szüksége lenne.
Ha mindent rendben találnak, akkor nyugodtan nézhetjük otthon a tévét vagy bújhatjuk a kedvenc weboldalunkat és fogyaszthatunk bármit, amit csak megkívánunk.
De ha nincs rendben, akkor legalább még időben fény derül rá, még azelőtt, hogy komolyabb károkat okozna.
Egy-egy vizsgálattal számos probléma oka meghatározható, így akár megakadályozhatjuk, hogy elveszítsük az összes hajunkat egy pajzsmirigy betegség miatt vagy megóvhatjuk a látásunkat, amely a rossz vércukor szint következtében károsodhatna.

Figyelj magadra, a tested jeleire és menj el évente egyszer általános szűrésre akkor is, ha úgy érzed, hogy minden rendben van!
Légy egészséges!

Érdekesnek találta?

Ossza meg ismerőseivel ezt a bejegyzést!