A fáradtság 1.rész

Fáradtság

A fáradtság érzése egy teljesen természetes jelenség, hisz így jelzi a szervezet, hogy szüksége van egy kis pihenésre a regenerálódáshoz. A gond akkor kezdődik, ha a fáradtság érzése állandósul. Ennek lehetnek könnyebben kezelhető okai, úgymint:

  1. Kialvatlanság: könnyen orvosolható több pihenéssel, korai lefekvéssel. Ha a kialvatlanság abból adódik, hogy Ön nem tud éjjelente nyugodtan aludni, gyakran felriad, félálomban vagy és ezernyi gondolat kavarog a fejében, akkor bizony a stressz okozza az álmatlan éjszakákat.
  2. Stressz: számos természetes gyógynövény alapú készítménnyel, teákkal segíthető elő a nyugodt alvás, de a legbiztosabb módszer a stressz okának megszüntetése.
  3. Folyadékhiány: a fáradtságot okozhatja a kevés folyadékbevitel is. Fontos megjegyezni, hogy bár igen finomak és csábítóak a boltok polcain fellelhető üdítők, a fogyasztásuk csak korlátozott mértékben ajánlott. A bennük található adalékanyagok, színezékek, cukor vagy akár a cukrot helyettesítő aszpartám, nagy mennyiségben káros hatással lehet a szervezetre. Éppen ezért figyelj arra, hogy a folyadék bevitel fő része tiszta víz legyen!
  4. Étkezés: a folyadékfogyasztás mellett fontos szerepet játszik az elfogyasztott ételek típusa, mennyisége és minősége. Ügyeljen a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre.
  5. Gyógyszerek: Egyes gyógyszerek is okozhatnak mellékhatásként fáradékonyságot, ezért is szükséges mindig elolvasni a mellékelt betegtájékoztatót. Ha a fáradtság a gyógyszer szedése mellett huzamosabb ideig fennáll, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz! Elsőként érdemes mindent megtenni a fáradtság megszüntetésének érdekében, de ha minden erőfeszítés ellenére állandó jelleggel jelen van az életében, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz, mert komolyabb, de könnyen kezelhető problémák is állhatnak a háttérben.Legyen egészséges, legyen boldog!
Facebook

Friss bejegyzések

Segíthetünk?

Hívj minket

Minden nap 9:00-18:00 között