LABORVIZSGÁLATOK

JELENTKEZÉS

Laboratóriumi vizsgálatainkat Újpsten lévő rendelőnkben veheti igénybe. Jelentkezzen be telefonos ügyfélszolgálatunkon a +36 30 871 9495 -ös telefonszámon, vagy töltse ki a lenti űrlapot!

RENDELÉSI IDŐ

Kedd: 08:00 – 12:00

ÁRAK

TELJES LABOR + VIZELETVIZSGÁLAT

12.000.- Ft

8.000.- Ft

TELJES LABOR + VIZELETVIZSGÁLAT + PAJZSMIRIGY

14.000.- Ft

10.000,- Ft

MEDINA EGÉSZSÉG CSOMAG

Teljes vérkép:

Fehérvérsejt, Neutrophil, Lymphocita, Eosiniphil, Monocyta, Basophyl, Vörösvértest, Hemoglobin, Hematokrit, MCV, MCH, MCHC, Trombocita szám, Na, K, Cl, Ca, F, Mg, Fe, GOT, GPT, GGT, Bilirubin, Össz bilirubin, Húgysav, Karbamid, Kreatinin, GFR, Glükóz, Koleszterin, Triglicerid + THS + Vizelet

– HgbA1c
– D-Vitamin
– B12 Vitamin
– Homocisztein

28.000,- Ft

NŐI HORMONPANEL

– Progeszteron
– Ösztrogén
– Prolaktin
– FSH
– LH
– Tesztoszteron

18.000,- Ft

FÉRFI HORMONPANEL

– Tesztoszteron
– FSH
– LH
– Prolaktin
– SHBG

15.000,- Ft

PAJZSMIRIGYPANEL

– TSH
– T3
– T4
– Anti-TPO
– TRAK
– Tyreoglobulin

18.600,- Ft

CSONTANYAGCSERE PANEL

– Ca
– D-vitamin
– Parathormon
– Béta cross laps
– Osteicalcin

20.000,- Ft

DIABÉTESZ PANEL

– Teljes labor + vizelet
– HgbA1c
– Vércukor

12.600,- Ft

TUMORMARKEREK

– AFP
– CA-15-3
– Ca-72-4
– Ca-125
– Ca-19-9
– CEA
– Férfiak esetében + PSA

27.500,- Ft

+ 3000,- Ft

HAJHULLÁS PANEL

– Teljes labor + vizelet
– B12 Vitamin
– Fe
– Transferrin
– Ösztrogén
– Progeszteron
– Tesztoszteron
– Reuma Faktor
– Cink

32.000,- Ft

MIT TARTALMAZ A “TELJES LABOR”?

Fehérvérsejt, Neutrophil, Lymphocita, Eosiniphil, Monocyta, Basophyl, Vörösvértest, Hemoglobin, Hematokrit, MCV, MCH, MCHC, Trombocita szám, Na, K, Cl, Ca, F, Mg, Fe, GOT, GPT, GGT, Bilirubin, Össz bilirubin, hHúgysav, Karbamid, Kreatinin, GFR, Glükóz, Koleszterin, Triglicerid + THS

 

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Egy laborvizsgálat segíthet a panaszok és tünetek hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

A vérvételhez leültetik vagy hanyatt fektetik. Megkérik, hogy karját lógassa le. Felkarját gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetik, hogy néhányszor szorítsa ökölbe a kezét, esetleg karját megütögetik. Ezek hatására vénái megtelnek vérrel. A könyökhajlatában, az alkarján vagy a kézfején megkeresik azt a vénát, ahonnan a vért veszik. A szúrás helyét lefertőtlenítik, és a steril tűt a vénába vezetik. A tű végén fecskendő vagy egyre több helyen ún. zárt vérvételi rendszerű vákuum-cső van. A csőben előre kialakított vákuum meghatározott mennyiségű vért szív le. Ebben az esetben a tű végén lévő gumiszelep nem engedi, hogy a vér kifolyjon a tűből. Még akkor sem, amikor a gumidugóval lezárt csövet leveszik a tű végéről, vagy esetleg másikkal cserélik ki. Ha a kellő mennyiségű vért levették, felengedik a felkaron lévő leszorítást, és a tűt kihúzzák a vénából. Helyére géz- vagy papírvatta-gombócot szorítanak, és leragasztják.

A vérvétel rendszerint éhgyomorra történik, bár vannak esetek, amikor nem feltétlenül szükséges, hogy éhezzen. Speciális esetekben, pl. hormonvizsgálatok alkalmával előfordulhat, hogy azt kérik a pácienstől, hogy szokásos gyógyszereit ne vegye be. A mintavételt megelőzően is fontos a folyadékbevitel, azonban nem mindegy, hogy milyen formában történik. A mintavétel napján, a mintavételt megelőzően csak vizet fogyasszon, ugyanis a cukrot tartalmazó italok is befolyásolják az eredményt, előző este kerülje a zsíros, szénhidrát- illetve fehérje dús ételek fogyasztását

Ha valaki vérzékenységben szenved vagy véralvadás-csökkentő gyógyszert szed, jelezze ezt a vérvételt végző nővérnek vagy orvosnak, és a várhatóan hosszabb ideig tartó utóvérzés miatt a nyomókötést tartsa tovább a szúrás helyén. Azt is jelezze, ha nem éhgyomorra érkezik a vérvételre. Ez különösen a vércukorszint mérése esetén fontos, mert magasabb érték esetén az orvos cukorbetegségre gyanakodhat, ha nem tudja, hogy mit evett vagy ivott a páciens a vizsgálat előtt. Ha valakivel korábban előfordult már, hogy vérvételnél megszédült, elájult, akkor kérnie kell, hogy fektessék le a szúrás előtt.

Valójában kis kockázatú beavatkozás. A szúrás helyén bőrbevérzés, fertőzés alakulhat ki. A vérvétel közben bárki megszédülhet, esetleg elájulhat.

A tűszúrás – egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe – fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érzik.

RÓLUNK MONDTÁK

"

A derékfájdalmamra már mindent megpróbáltam, de a lézer végre segített. Köszönöm!

Antal

"

Örülök, hogy az elsők között lehettem, akik kipróbálhatták ezeket az eszközöket. Minden ismerősömnek ajánlani fogom!

Ferenc

"

Sokkal hatékonyabbnak tartom, mint a gyógyszereket. Visszatérő páciens leszek!

Edit

BEJELENTKEZÉS

Kérjük, töltse kia az alábbi űrlapot, és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

14 + 5 =

Az üzenet elküldésével Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot!